امید، ایران را به فضا برد ((خبر+فیلم))
به گزارش خبرنگار «تابناک»، در چهارمین روز از دهه مبارک فجر و در سالروز ولادت امام موسی کاظم(ع) با پیام دکتر احمدینژاد، رئیسجمهور اسلامی ایران، پرتاب ماهواره ملی امید به وسیله موشک ماهوارهبر «سفیر 2» باعث خوشحالی و سرور دوستداران انقلاب اسلامی شد.
رئیسجمهور همچنین افزود: «این رخداد بزرگ پس از ماهها تلاش پیگیر، تحقیق و پژوهش و محاسبههای پیچیده ریاضی انجام و ساخته شده و با موشکی که آن هم به طور کامل به دست متخصصان و دانشمندان کشورمان ساخته شده، به فضا پرتاب شد».
دکتر احمدینژاد با اشاره به ویژگیهای ماهواره ملی امید گفت: «موشکی که پرتاب شده، دو مرحلهای است؛ به این معنی که تا مسافرت روشنی را موشک اول طی میکند و سپس موشک دوم از دل موشک اول رها میشود و ماهواره را تا مسیر بالاتری حمل میکند، در نقطه معینی نیز بار دیگر ماهواره با اهرمهایی به سمت مسیر تعیینشده پرتاب میشود. فناوری این ماهواره حاصل کار متخصصان داخلی کشورمان است».
بنا بر این گزارش، پرتاب این ماهواره، کاربردهای مخابراتی و نیز قابلیت فرستادن اطلاعات مورد نیاز به پایگاههای زمینی کشور را دارد. این ماهواره که در هر 24 ساعت پانزده بار به دور زمین میچرخد، یکی از مهمترین پیشرفتهای صنعت هوافضا در کشورمان بوده است.
در همین حال، خبرگزاریهای خارجی، بلافاصله نسبت به این خبر واکنش نشان داده و در اخبار فوری خود، دستیابی ایران به این تکنولوژی مهم را مخابره کردند.
به گزارش سرویس بینالملل «تابناک»، مجله آلمانی «اشپیگل» درباره پرتاب ماهواره ملی امید به فضا همزمان با سیامین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نوشت: توانایی پرتاب ماهواره به فضا، یک پیشرفت بالا در برنامه فضایی و موشکی ایران است.
این مجله آلمانی در گزارشی زیر عنوان «ایران نخستین ماهواره ساخت خود را به فضا پرتاب کرد» افزود: در حالی که نخستین ماهواره ایرانی در سال 2005 میلادی با استفاده از فناوری روسی به فضا پرتاب شد، ایران هم اکنون ماهوارهای با فناوری بومی را به فضا پرتاب کرد.
«اشپیگل» از یک تحول در برنامه فضانوردی ایران خبر داده و نوشت: تهران با توجه به تحریمهای بینالمللی علیه این کشور، آزمایش موشک حامل این ماهواره را که در سال گذشته دو بار انجام شد، موفقیت بزرگی برای کشور قلمداد کرد.
این مجله افزود: ایران در اوایل سال جاری، اولین مرکز فضانوردی خود را افتتاح کرده و در اوت سال گذشته (2008) میلادی، آزمایشها برای تدارک پرتاب اولین ماهواره ساخت این کشور به فضا، برملا شدند.
«اشپیگل» در ادامه نوشت: بنا بر اعلام مقامات ایرانی، برنامه موشکی این کشور به ویژه بر روی تحقیقات و بخشهای علمی تمرکز دارد و قرار است در دو سال آینده نیز چهار ماهواره دیگر نیز به فضا پرتاب شوند. این ماهوارهها قرار است در بخشهای ارتباطات و مخابرات، حوادث طبیعی چون زلزله یا سیل فعالیت داشته باشند اما انتظار میرود که به ویژه برای مراقبت وضعیت در عراق و افغانستان نیز به کار گرفته شوند که تعداد بیشماری از نظامیان خارجی در آنجا مستقر هستند. تهران رسما در این رابطه سخنی به میان نیاورده و طبق اعلام تلویزیون دولتی، ماهواره امید پس از یک تا سه ماه، از فضا به زمین بازمیگردد تا دادههای خود را برای پرتاب ماهوارههای دیگر، در اختیار کارشناسان کشور قرار دهد.
گفتنی است، هماینک در منطقه خاورمیانه، تنها کشوری که دسترسی به این فناوری را داراست، جمهوری اسلامی ایران است. دستیابی ایران به تکنولوژیهای پیشرفته در شرایطی که کشورهای صاحب تکنولوژی از ارایه هرگونه کمک در این زمینه به شدت جلوگیری میکنند، میتواند دستاورد مهمی برای دولتمردان جمهوری اسلامی باشد و این ایام مبارک را به کام مردم قدرشناس و وفادار کشورمان شیرینتر کند.
دانلود
کلمات کلیدی :
» بدون نظر