لو رفتن سرنوشت رابطه یوسف و زلیخا
یکی از دستاندرکاران زن سریال یوسف پیامبر در تماس با سایت آینده، از سرنوشت رابطه یوسف و زلیخا و خواستگاری همسر یوسف از زلیخا خبر داد.
وی نسبت به طرح مساله چند زنی در سریالهای تلویزیونی و خصوصا این سریال تاریخی - مذهبی انتقاد کرد.
وی که نمیخواست نامش فاش شود با ارسال مطلبی، خود را این گونه معرفی کرده است: من یکی از عوامل پروژه یوسف پیامبر (ع) هستم که نمیخواهم نامم فاش شود؛ چراکه کارگردان این کار اعتقاد دارد هیچ کس نباید به این سریال انتقاد کند. البته من ترسی از اینکه جوابی بشنوم ندارم و همینکه صدایم توسط مسوولان شنیده شود برایم کافی است.
وی سپس با اشاره به روند به تصویر کشیدن موضوع چند زنی در سریالهای تلویزیونی، در این زمینه یادآور شدهاست: تقریبا 17- 18 سال است که در تلویزیون و سینمای ما روندی به اسم ?روند عادیسازی تجدید فراش آقایان? آغاز شدهاست؛ 17-18 سال است که تلویزیون ما اجازه میدهد این مسایل در فیلمها و سریالهای ما مطرح شود و شاید تنها بتوان این مساله را این گونه تفسیر کرد که آرزوی برخی مردان مملکت ما و همچنین مسوولان ما این است که شاید روزی این امر در کشور ما نیز همانند عربستان تحقق یابد.
وی در ادامه مطلب خود آوردهاست: تقریبا از پنج شبکه تلویزیونی که سریال پخش میکنند، هر شب یکی از شبکهها مساله چند زنی را به تصویر میکشند و آیا کسی هست که منکر شود این مطب به راحتی در سریالها جا انداخته شدهاست؟! کما اینکه مساله چند زنی ابتدا با تقبیح ماجرا شروع شد و تمامی این سریالها به این سمت رفتند که با زشت نشان دادن این اتفاق و مقصر جلوه دادن مرد، این مساله را به بیننده القاء کنند که چهقدر این قضیه بد است هرگونه فحش و بر و بیراهی را نثار مرد کنند.
نمایش مساله چند زنی در سریالها، کمکم به اینجا رسید که دیگر فحش و بدوبیراهی به مرد در کار نبود و همه میگفتند بیچاره زن اول و این کار غیرانسانی است. اما حال کار به جایی رسیده است، که میگویند زن اول حتما ایرادی دارد که مرد سراغ زن دیگری رفته است و این مرد بیچاره و بدبخت، اگر زنی جلوی راهش قرار نگیرد، گمراه نمیشود!
وی در ادامه به پخش چندباره فیلم ?هوو? از تلویزیون اشاره کرده و آوردهاست: در کنار سریالهایی که از آنها نام بردم، کارهایی مثل ?هوو? و ?اساماس از دیار باقی? هم ساخته میشوند که فاجعه هستند و جز اینکه مسوولان قصد دارند با ساخت چنین کارهایی موضوع چند زنی را رواج دهند، فکر دیگری را به ذهن متبادر نمیکنند.
او در ادامه با اشاره به سریال یوسف پیامبر(ع) و طرح موضوع چند زنی در ساخته فرجالله سلحشور، تصریح کردهاست: اما در بین سریالهای نام برده شده و کارهایی مشابه آنها، سریال یوسف (ع) دارد پا را فراتر گذاشته است؛ این در حالی است که این سریال یک سریال مبله روز نیست و تمام این توجیهات را با یک پیامبر نشان میدهد.
او سپس بار دیگر درباره سریال یوسف پیامبر(ع) به نویسندگی و کارگردانی فرجالله سلحشور آوردهاست: این سریال از همان ابتدا یعقوب پیامبر را نشان میدهد که چهارزنش با هم زندگی میکنند و او با سوگلی خود(جوانترین زنش) به گردش میرود و به بچههای این زن هم توجه ویژه دارد.
علاوه بر اینکه خواهر بودن دو همسر ایشان به تعبیر آیتا... جعفر سبحانی از مراجع تقلید برگرفته از اسرائیلیات است، رفتار یعقوب با همسرانش خلاف عدالت است. و حال آن که در قسمتی از سریال که قرار است به زودی پخش شود، زن یوسف پیامبر(ع) را میبینیم که برای او به خواستگاری زلیخا که جوانتر و زیباتر از قبل هم شدهاست، میرود!
وی سپس به طرح این پرسش پرداخته که آیا مسوولان صداوسیما تصمیم دارند این سکانسها را به نظاره بنشینند؟! او ادامه دادهاست: مگر نه این است که علمای ما همواره تأکید دارند که قصص قرآنی را تا آنجا که قرآن مطرح کرد، بیان کنید؟ این در حالی است که کارگردان یوسف پیامبر(ع) روی مطالبی که سندیت چندان هم ندارد، دست میگذارد و نشان میدهد که زن اول برای دیگری به خواستگاری میرود! در چنین شرایطی مسوولان ما این پرسش را مطرح میکنند که چرا آمار طلاق در جامعه زیاد است.
وی خطاب به فرج الله سلحشور گفته است: آیا ایشان فکر کرده این سکانسهایی که نشان میدهد معنایش عدالت است؟! آقایانی که در شورای طرح و برنامه این طرح را تصویب کردهاند، مگر غیر از این معتقدند که سوره یوسف(ع) قصد دارد، عفت وپاکدامنی را رواج دهد؟!
او در ادامه به طرح این پرسش پرداخت که چرا به این روند 17-18 ساله در صداوسیما اعتراضی نشدهاست و چرا کار به جایی رسید که سریال یوسف پیامبر(ع) به سریال زلیخا مبدل شدهاست؟!
وی همچنین به طرح پرسش از سید عزتالله ضرغامی پرداخت که آیا صداوسیمای ما جایی برای بروز آرزوها و همراه کردن مردم با آرزوهای فیلمسازان و جاانداختن و عادیکردن این مسایل در جامعه ما است؟!
او در پایان این مطلب آوردهاست: دلم میخواهد بدانم آیا هیچ مسوول متعهدی در این کشور نیست که به زنان عزت و احترام واقعی بگذارد؟! آیا شعارهایی که درباره تحکیم خانواده داده میشود، واقعی است؟ آیا در چنین شرایطی زن میتواند در خانواده محور باشد، درحالی که مدام احساس میکند که ممکن است به او خیانت شود؟! متأسفم برای آقای سلحشور و متأسفم اگر از سوی هیچ مقام مسوولی جوابی به حرفهای من داده نشود.
کلمات کلیدی :
» نظر