چرا بدون انجام هیچ فعالیتی خسته ایم
مطمئنا، همه ما لحظه هایی را تجربه کرده ایم که واقعا فاقد انرژی هستیم و این می تواند به دلیل عدم استراحت کافی در شب و یا داشتن روز پر استرس بوده باشد. اما بعضی افراد به طور مداوم احساس خستگی و عدم انرژی برای کار کردن و فعالیت دارند و این چیزی است که نیازمند توجه می باشد. به همین دلیل در ادامه به بعضی از مهم ترین عواملی که باعث زدوده شدن انرژی می شود ، اشاره می کنیم.
1- قند: قند به طور سریع انرژی را برای بدن فراهم می کند، اما بعد از رسیدن به اوج برای مدت کوتاهی، به سرعت انرژی افت کرده و باعث می شود که فرد به دنبال کسب انرژی قند بیشتری را جویا شود. بهترین روش برای مقابله با این افت انرژی ، تصحیح رژیم غذایی است. مهم ترین نکته مصرف غذاهایی است که حداقل 1 تا 2 انس حاوی پروتئین باشد و قند خون را برای ساعت ها در حد نرمال حفظ کند . بعضی از این غذاها عبارتند از : غلات ، پنیر کم چرب، ماست بدون چربی، نان خشک ، میوه تازه و یا مقدار کمی کشمش و ساندویچ مرغ.
2- کافئین: کافئین باعث می شود که فرد خسته ، اما بیدار باشد. اگر نیازمند خواب هستید و کافئین مصرف کنید ، به طور کلی چرخه خواب طبیعی به هم می خورد. بنابر این بهتر است نوع نوشیدنی خود را عوض کنید. چای ، قهوه ، شکلات و کولا از جمله موادی هستند که حاوی کافئین می باشند.
3- ورزش(بسیار کم و یا بسیار زیاد): عدم ورزش و تحرک برای سلامت مضر است. در واقع ورزش باعث افزایش توان فیزیکی ، روحی و احساسی فرد می شود. در اثر ورزش خلق وخوی فرد بهتر می شود و این بدلیل آزاد شدن هورمون آندروفین در هنگام ورزش است. ازطرفی دیگر ورزش زیاد مشکل ساز خواهد بود. انرژی فرد تمام شده، ماهیچه ها خسته و د رنهایت فرد به جای قوی شدن ، دچار ضعف می شود. همچنین در اثر ورزش زیاد سیستم ایمنی ضعیف شده و فرد مستعد انواع بیماری ها می شود.
4- کم آبی یا از دست دادن آب بدن: اغلب افراد به اندازه کافی آب نمی نوشند. در حالیکه برای دفع سموم از بدن، آب رسانی به بافت ها و ارتقا انرژی آب کافی لازم است. آب بهترین نوشیدنی خالی از کالری است. آب میوه 100% طبیعی، شیر بدون چربی، چای بدون شکر و سایر نوشیدنی هایی که نه تنها حاوی مواد مغذی است بلکه آب مورد نیاز بدن را تامین میکند می تواند انتخاب مناسبی باشد.
5- کمبود خواب: اگر شب هنگام خواب کافی و مناسب ندارید ، عوامل زیر می تواند در این بی خوابی موثر باشد: استرس و اضطراب، بیماری، سر و صدا، بی نظمی، نور، کافئین، الکل، داروهای محرکی مثل قرص رژیمی ، قرص سرما خوردگی و حساسیت ، قرص آسم، افسردگی و عصبانیت و ترس. برای کسب انرژی لازم خواب کافی لازم است و در این زمینه باید از الگوی مناسب و مرتبی پیروی کرد. مثلا هر روز ساعت مشخص از خواب بیدار شوید و یا در زمان مشخصی به بستر بروید. در ظرف زمانی ثابتی هر شب بخوابید. اتاق خواب را آرام ، تاریک و خنک نگه دارید و تنها در زمان خواب به آنجا رجوع کنید.از مصرف چیزهایی مثل سیگار، الکل و کافئین که باعث برهم زدن خواب میشود اجتناب کنید.
6- نگرش : نگرش منفی و یا بد باعث تخلیه انرژی می شود. بنابر این لازم است که نگرش منفی خود را تغییر دهید. تغییر در عمل و تفکر می تواند موثر باشد. نگرش مثبت و صحیح باعث می شود که فرصت ها، افراد و خواستنی ها جذب شما شوند و رویاها به حقیقت بپیوندد.
7- شلختگی و بی نظمی: بی نظمی سبب زایل شدن انرژی میگردد. جستجو برای چیزهایی که گم کرده اید و تلاش برای به خاطر آوردن آن بزرگترین عامل زدوده شدن انرژی است. بنابر این بهتر است که هر چیز را طبقه بندی کرده در جای مناسب قرار دهید. فعالیت ها و برنامه های خود را لیست بندی کنید تا ذهنتان آرام بگیرد. تنها چیزهایی که دوست دارید و لازم است را نگه دارید و مابقی را دور بریزید.
8- عدم مصرف غذای کافی: کاهش کالری باعث کاهش وزن می شود. اما عدم مصرف غذای کافی و مغذی باعث زایل شدن انرژی میشود. اگر در حال پیروی از رژیم غذایی هستید که کالری شما را برای طولانی مدت محدود کرده ، بدن برای مقابله با این فقدان، از مدلی خاص پیروی خواهد کرد. در این حالت متابولیسم بدن به حداقل می رسد و به تبع انرژی کاهش می یابد و ثانیا چربی را در بدن ذخیره کرده و از سوخت ماهیچه ها استفاده می کند.پس سعی کنید از رژیمی استفاده کنید که متناسب با سن، وزن ، فعالیت بدنی و سرعت شما برای کاهش وزن باشد. انتظار طولانی مدت بین وعده های غذایی نیز سبب افت انرژی می شود. سعی کنید هر 2 تا 3 ساعت یکبار غذایی سبک بخورید.
9- استرس: استرس و نگرانی باعث از بین رفتن انرژی می شود. سعی کنید با به کار بردن روش هایی مثل پیاده روی، تنفس عمیق و آرام تنش را از بدن خود خارج کنید. مواردی که باعث تنش و ناراحتی شما شده است را یادداشت کنید . این کار باعث می شود که بخشی از نگرانی روی صفحه کاغذ نقش بسته و تسکین یابید.
10- عدم خود شیفتگی و اعتماد به نفس کافی: اینکه تمام روز تلاش کنید تا دیگران را راضی و شاد نگه دارید ، بزرگترین عامل به هدر رفتن انرژی است. زدن ماسکی از خواسته های دیگران کار چندان آسانی نیست. توصیه می شود که برای توجه بیشتر به خود و ایجاد اعتماد به نفس موارد زیر را رعایت کنید.
سعی کنید خود را بشناسید.
خودتان را با دیگران مقایسه نکنید.
ارزش خودتان را تصدیق کنید.
از گفتن سخنان منفی راجع به خود اجتناب کنید . روی خصلت های مثبت خود تاکید کنید.
از تمرکز روی آنچه ندارید دست بردارید و نعمت های زندگی خود را مورد توجه قرار دهید.
یاد بگیرید که به خودتان عشق بورزید. شما ارزشمند هستید. طرز رفتار ما با خودمان نوعی آموزش به دیگران است که چگونه با ما برخورد کنند.
11- بله گفتن: انجام دادن کارهایی که شما واقعا دوست ندارید و نمی پسندید، کار چندان آسانی نیست و انرژی فرد را به هدر می دهد. بهتر است فعالیت های خود را آخر شب بررسی کنید ، تا متوجه شوید که انرژی خود را در چه راه هایی مصرف کرده اید و تا چه اندازه مفید بوده است.بعضی از مهم ترین کارهایی که سبب ارتقای انرژی می شود عبارتند از:
گذر اوقاتی با دوستان
خواندن کتاب خوب
عبادت
خوردن غذاهای سالم
گردش و ملاقات با همسر
گذر اوقاتی با دوستان
جشن گرفتن بعضی مناسبت های خوب و.....
کلمات کلیدی : موفقیت Success
» نظر